Linde Energis sommarstege

Vi välkomnar till Linde energi padelstege.
Den är till för alla, ni kan bilda par som 2 damer, 2 herrar eller spela mixed. En stege handlar om att utmana och utmanas. Ex. om du har ranking 20 så får du utmana 5 steg uppåt på stegen. Vinner du matchen så hoppar du upp i ranking till plats 15. Förlorar du händer inget. Om du utmanas och förlorar åker du ned ett pinnhål. När du vill utmana någon kommer du bara att trycka på respektive spelare, sedan kommer ni överens om en speltid som ni delar kostnaden på. Vi håller på mellan 5 juli och 18 augusti.
Ni anmäler er på mail till pinnen@kopparbergspadelarena.se eller sms till 0733441685
Kostnad 400:- per lag
Den 3 juli lägger vi upp alla anmälda par i en länk till spelsidan.
Här kommer lite mer information on Linde energi sommarstege.
Alla lag i stegen (herrlag, mixedlag respektive damlag) tävlar om placeringar genom att utmana varandra eller bli utmanad.
För att klättra i stegen utmanar lag varandra, max 5 placeringar över, och vinner utmanaren klättrar de till förlorarnas placering. Förlorar laget som blir utmanade tappar detta lag en placering. Förlorar laget som utmanar stannar de kvar på samma plats så till vida att andra lag inte klättra ”mellan” deras placeringar.
Initialt har ni två ”fria” utmaningar, vilka är fria på det sätt att ni kan utmana vilket lag som helst uppåt.
Stegen pågår mellan den 5/7 19/8.
OBS! Mail från Backhandsmash går inte att svara på utan ni hittar kontaktuppgifter till motståndarna genom att klicka på deras lagnamn.
Vi ser fram emot spännande möten!
HUR FUNGERAR UTMANINGAR?
Vill ni utmana ett lag, klicka på utmana (på backhandsmash.se), kom därefter överens om speltid tillsammans med motståndarlaget och boka bana på #### banor. Kostnaden för banan delas lika mellan lagen. Om alternativen inte funkar för båda parter så dra tillbaka utmaningen.
Viktigt att hitta en bra balans mellan att utmana och att bli utmanad. Därför får ni inte göra en ny utmaning förrän tidigast 24 h efter att er senaste match blivit registrerad. Om ni i stället har blivit utmanade är det fritt fram att utmana någon annan direkt efter registrerat resultat.
Ni kan utmana lag som är max 5 placeringar över er, vilket betyder att ni själva kan bli utmanade av lag 5 placeringar under er.
Nya lag som tillkommer i stegen efter starten placeras sist men har två ”fria” utmaningar.
Utmanande lag står för bollar.
Vinnande lag ska rapportera in resultatet i backhandsmash.se senast 2 h efter avslutad match.
Utmaningarna och övrig info gällande matchen hittar ni under ”Mina sidor”. Där lägger ni också in resultatet.
HUR KLÄTTRAR VI I STEGEN?
Vinner ni en match mot ett lag ni utmanat, tar ni deras placering och det utmanade laget backar en plats. Förlorar ni en match när ni utmanar ett lag ovanför er så stannar ni kvar på er plats så till vida att andra lag inte klättra över er, iom andra matcher.
Det kan hända att ett lag klättrar mer än 10 placeringar ”över” ett utmanande lag innan en redan bestämd match spelas. Då är det den nya placeringen utmanaren tar vid vinst.
Då utmaningar sker kontinuerligt under perioden så kan det som sagt inträffa att du kan tappa placering även om du själv inte spelar match.
Vid sidan av själva stegen finns även en tabell där poängen avgör placering. Denna tabell är mest för statistik och har ingenting att göra med placeringen i Sommarstegen.
SPELREGLER?
Matchen spelas över 3 set, tiebreak vid 6 lika i game. Banan bokas i 2 h, 1, 5 h eller 1 h vilket man kommer överens om med motståndarlaget. Om matchtiden är 1 h startar ni varje set med 2-2 i game.
Matchen kan till exempel sluta 6-2, 6-7, 3-2. Skulle det stå 1-1 i set och lika i antal game i sista set så ha koll på tiden så att ni hinner spela ett sista game för att få fram en vinnare.
Förutom Stegen så finns det även en poängtabell. Därför är varje set och game av betydelse.
Utmanande lag står för bollar.
Vinnande lag ska rapportera in resultatet i backhandsmash.se senast 2 h efter avslutad match.
Efter den avslutning kommer det att utgå priser till vinnarna, de som avancerat mest steg, bästa dampar, herrpar och mixedpar.
Väl mött alla.
Kopparbergs padelklubb genom Pinnen